maanantai 29. maaliskuuta 2021

DIY: suomuvirkatut pääsiäiskoritNämä suloiset pikkukorit piristävät väreillään pääsiäispöytää – ja mikä parasta; ne voi täyttää minikokoisilla suklaamunilla! Yksi kori valmistuu hetkessä ja kohta huomaakin virkanneensa niitä useampia, kaikilla kivoilla väreillä!

Pikkukorin kokoon voit vaikuttaa sillä kuinka monta suomukerrosta virkkaat. Voit tehdä myös korin kahvasta haluamasi pituisen. Koristekukka ja -nappi viimeistelevät työn!


Tarvitset / näissä koreissa käytetty:

 • Kolmea eri väristä lankaa, yhteensä n. 50 g.
  • Novita Muumit Majakkasaari (75 % villa, 25 % polyamidi, 100 g / ca. 225 m)
  • Novita Muumitalo (75 % villa, 25 % polyamidi, 100 g / ca. 225 m)
  • Lana Gatto Super Soft (100 % merinovilla, 50 g / ca. 125 m)
 • Koristenappeja (Heidin Korttipaja ja Nappitalo)
 • 3 ½ virkkuukoukku

 
 1.  Virkkaa lenkkiin 10 p, yhdistä ps:lla aloitukseen, kiristä langasta reikä umpeen.
 2. Virkkaa jokaiseen s:aan 2 p.
 3. Virkkaa joka toiseen s:aan 2 p.
 4. Käännä työ ylösalaisin niin, että korin sisäpuolelle tulee työn oikea puoli. Suomuvirkkauksessa luodaan ensin kerros vuorotellen 1 p, 2 p samaan s:aan ja näiden väliin aina 2 kjs:aa. Aloita kerros seuraavasti: 4 kjs (= 1 p + 1 kjs) + 1 p samaan s:aan (jatkossa *1 p + 1 kjs + 1 p samaan s:aan), 2 kjs, hyppää yli 2 silmukkakohtaa, kolmanteen 1 p + 2 kjs, hyppää taas yli 2 silmukkakohtaa, kolmanteen *1 p + 1 kjs + 1 p samaan, 2 kjs, taas 2 silmukkakohtaa väliin ja seuraavaksi 1 p + 2 kjs. Vuorottele näitä kahta (1 p ja 2 p samaan s:aan) kerros loppuun. Mikäli väliin jäävät silmukkamäärät eivät aina ihan täsmää, ei haittaa – väliin voi jättää 1 tai 3 silmukkaa – kunhan pylvässarjat vuorottelevat.
 5. Kun olet tullut kerroksen loppuun, päättele se aloituksen kjs-kaareen ja siirry ps:lla toiseen pylvääseen. Suomuvirkkauksessa virkataan aina ”suomut” pylväspareihin, kumpaankin 7 p, väliin 1 kjs ja taas 7 p. Lähde siis virkkaamaan työtä takaisinpäin ja virkkaa pylväsparin ensimmäiseen pylvääseen 3 kjs (=1 p) 6 p + 1 kjs ja siirry seuraavaan pylvääseen ja virkkaa siihen 7 p. Siirry eteenpäin ps:lla viemällä koukku välipylvään kautta kohti seuraavaa pylväsparia ja siihen taas molempiin pylväisiin 7 uutta pylvästä.
 6. Kun olet tullut kerroksen loppuun, voit virkata kerroksen ks:ta, se jämäköittää työtä ja asettelee suomut paikoilleen. Luo sitten taas suomukerrosta pohjustava pylväskerros: vuorotellen 1 p + 1 kjs + 1 p samaan s:aan, 2 kjs, jätä väliin 2 s:aa, kolmanteen 1 p + 2 kjs, jätä väliin 2 s:aa ja taas pylväspari jne kerros loppuun. Uudella kerroksella luodaan aina suomut lomittain edellisten kanssa eli kun virkkaat pylväskerrosta, tarkkaile että pylväsparit muodostuvat kahden edellisen suomun välikohtiin ja yksinäiset pylväät keskelle suomua. Väliin jäävät silmukkamäärät voivat olla jotain 1 ja 3 väliltä, lopputuloksesta sitä ei huomaa.
 7. Voit virkata niin monta suomukerrosta kuin haluat. Virkkaa lopuksi piilosilmukoilla koko reuna läpi.

Korin kahva

 1. Virkkaa 20-30 ketjusilmukkaa, riippuen kuinka pitkän haluat.
 2. Virkkaa jokaiseen ketjusilmukkaan 1 kiinteä silmukka.
 3. Älä käännä työtä ympäri vaan virkkaa toiseen reunaan samanlainen rivi kiinteitä silmukoita.
 4. Kiinnitä korin kahva korin sisäpuolelle neulalla ja langalla.

Koristekukkanen

 1. Virkkaa lenkkiin 11 puolipylvästä. Sulje kerros piilosilmukalla.
 2. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ( = 1 pylväs ) ja samaan silmukkaan 4 pylvästä. Päätä kukan terälehti tekemällä piilosilmukka vielä samaan silmukkaan. Hyppää yli seuraava silmukka piilosilmukalla ja virkkaa seuraavaan silmukkaan 5 pylvästä ja sulje piilosilmukalla samaan silmukkaan. Toista vielä 3 kertaa (kunnes terälehtiä on 5 kpl). Päättele neulalla ja langalla aloitukseen.
 3. Kiinnitä lopuksi koristenappi ja kukka kiinni koriin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti