keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

DIY: virkatut pääsiäismunat


Onko sinullakin lankavarastoissasi epämääräisiä pätkävärjättyjä jämälankakeriä? Olet joskus innoissasi hamstrannut niitä sukkia, lapasia, säärystimiä tai huivia varten – ja kyllä, juuri tällaisia varten pätkävärjätyt langat oikeastaan ovat. Harvoin kuitenkaan koko kerä kuluu täysin loppuun, aina jää se pieni ärsyttävän kokoinen nysäkerä, jota ei raaski poiskaan heittää. Äläkä heitäkään, sillä sen voi hyödyntää virkatuissa pääsiäismunissa! Täytteenä voit käyttää styrox-munia, vanua tai vaikka paperisilppua.


 

Tarvikkeet

  • Erivärisiä pätkävärjättyjä lankoja, 50 g riittää noin viiteen munaan
  • Virkkuukoukku 3 ½
  • Styrox-munia, korkeus 7 cm, leveys 6 cm


 

*Huom: nämä silmukkamäärät on laskettu malliesimerkin kokoiselle styrox-munalle. Tarkkaile myös käyttämäsi langan paksuutta ja työn jälkeä: voit tarvittaessa lisätä/kaventaa silmukoita tilanteen mukaan.

*Voit halutessasi aloittaa jokaisen kerroksen kahdella ketjusilmukalla (= 1 puolipylväs), jotta kerroksen vaihtumisen erottaa selkeämmin (näissä munissa on tehty niin). Voit myös jatkaa suoraan kerrokselta toiselle ilman varsinaista aloitusta – tällöin kannattaa kuitenkin merkitä kerroksen vaihtumiskohta vaikka värikkäällä langanpätkällä.

*Voit hyödyntää myös monta pientä jämälankakerää samaan munaan: solmi vain langanpätkät toisiinsa kiinni ja piilota solmukohta sisuksiin!


 

Virkkaa lenkkiin 7 puolipylvästä, sulje ps:lla aloitukseen, kiristä langasta keskireikä umpeen.

2. krs: jokaiseen s:aan 2 puolipylvästä.

3. krs: joka toiseen s:aan 2 puolipylvästä.

4. krs: välikerros; jokaiseen s:aan puolipylväs.

5. krs: joka kolmanteen s:aan 2 puolipylvästä.

6-10. krs:t jokaiseen s:aan puolipylväs.

11. krs: kavenna joka kolmas silmukka pois.

12. krs: aseta styrox-muna virkatun työn sisään ja jatka kaventamista kiinteillä silmukoilla; hyppää yli joka toinen silmukka, kunnes silmukat loppuvat. Päättele lanka neulan avulla.

*Mikäli haluat virkatun munan koristeeksi roikkumaan vaikkapa pajunoksaan, jätä lopetuslankaa riittävän pitkä pätkä ja solmi sen avulla kiinni.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti