maanantai 12. huhtikuuta 2021

Virkatut tilkkupussukat


Virkkaa kaksi hieman isompaa tilkkua, yhdistä kolmesta sivusta, kiinnitä vetoketju – valmis pussukka! 😊 Helppo tehdä, kiva varioida ja vieläpä hyödyllinen! Ja kuinka paljon persoonallisempaa kuljettaa kaikkea pikkusälää omatekoisessa pussukassa 😊.


*Vinkki: voit halutessasi ommella sisuksiin tukikankaan – riippuen siitä mitä pussukassa haluat kuljettaa. Näissä ei ole kangasta toisella puolella; harkitsin ensin, mutta totesin ettei tarvitse.

*Suurin osa aloituksista lähtee 12 silmukalla – kiinteällä, puoli- tai tavallisella pylväällä. Loput voit keksiä itse (tai katsoa mallia kuvista) – kunhan huomioit kerrosten kasvun aina silmukoiden (sopusuhtaisella) lisäämisellä! 😊

*Spiraalin virkkaat näin:

  • Virkkaa lenkkiin ensin aloitusvärillä 2 ks, 2 ½ p, 2 p. Älä päättele vaan jätä tavallista isompi silmukka, jotta työ ei purkaantuisi.
  • Vaihda väriä ja virkkaa samaan lenkkiin jatkaen toisen värin päättymisestä 2 ks, 2 ½ p, 2 p. Kiristä aloituslenkki tiukaksi.
  • Jatka aloitusväristä ja virkkaa jokaiseen toisen värin silmukkaan 2 p samaan, yhteensä 12 p. Tee sama myös toisen värin kanssa eli jokaiseen seuraavaan aloitusvärin edellisen kerroksen silmukkaan 2 p, yhteensä 12 p.
  • Jatka taas aloitusvärillä siten, että joka toiseen silmukkaan tulee 2 p ja joka toiseen 1 p, näin siihen saakka kunnes toisen värin silmukat on tehty loppuun.
  • Sama toisella värillä paitsi aloitusvärin silmukoihin joka kolmanteen 2 p kunnes silmukat loppuvat.
  • Jatka aloitusvärillä siten, että joka neljänteen silmukkaan tulee 2 p. Periaatteessa tällä kaavalla voit jatkaa niin kauan kuin haluat, käytännössä itse virkkasin loput kerrokset edelleen lisäten joka neljänteen 2 s:aa. Tällä tavoin työ kasvoi kauniisti ilman kupruja 😊.
  • Kun olet tyytyväinen spiraalin kokoon, tee näin: tarkastele spiraalia kokonaisuutena ja niin, että uloimman kerroksen värit kohtaavat suurin piirtein puoliväleissä. Jatka aina kumpaakin väriä hieman ”häivyttäen” eli pylvään jälkeen  2 x ½ p ja vielä 2 ks:aa, sitten päättely.
Vetoketjun kiinnitys:

Tässä on käytetty 14-15 cm:n pituisia vetoketjuja. Helpoimmalla pääset jos käytät samanväristä vetoketjua kuin tilkun uloimmainen kerros (tässä musta) – ompelet vetoketjun kiinni sillä värillä, lankaa ja neulaa apuna käyttäen. Mielestäni lopputuloksen ei tarvitse näyttää kuin ammattilaisen ompeleman vetoketjun (joka tehty koneella) – perushyvä lopputulos riittää, ei sitä kukaan huomaa! 😊


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti