sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Virkkaa helppo kesäkassi


 

Virkattuun kassiin voi yhdistää tilkkuja ilman, että koko kassi olisi tilkkukassi 😊. Virkkaa yläreunaa koristamaan rivi kukkatilkkuja ja alaosaan pylväitä – helppoa ja valmistuu nopeasti!

Tarvitset:

  • Kolmea eriväristä lankaa, tässä keltaista ja vaaleanpunalilasävyistä kumpaakin n. 50 g / kerä, valkoista lankaa (jota on käytetty enemmän) menee n. 100 g.
  • Virkkuukoukku 3 ½


 

Aloita virkkaamalla 6 kukkatilkkua:

  1. Virkkaa lenkkiin 12 p.
  2. Vaihda väri. Virkkaa jokaiseen p:ään välikköön seuraavasti: 3 pitkää pylvästä siten, että jätät jokaisesta viimeisen silmukan vetämättä ja vedät kaikki 3 silmukkaa kerralla. Virkkaa vielä 3 ketjusilmukkaa ja siirry seuraavaan välikköön. Toista kerros loppuun.
  3. Vaihda väri ja virkkaa tilkkuun kulmat: valitse kjs-välikkö ja virkkaa siihen 3 puolip. + 2 kjs + 3 puolip + 1 kjs ja kahteen seuraavaan välikköön 3 puolip. + 1 kjs – ja kulmakohtaan 3 puolip. + 2 kjs + 3 puolip + 1 kjs. Vuorottele kunnes tilkussa 4 kulmaa.
  4. Virkkaa tilkun ympäri kerros ks:ta, kulmakohtiin 1 ks + 1 kjs + 1 ks.
  5. Vaihda väri. Virkkaa tilkun ympäri kerros puolip:tä, kulmiin 1 puolip.+ 1 kjs + 1 puolip.
  6. Kiinnitä lopuksi kaikki 6 tilkkua toisiinsa niin että ne ovat ”yhdessä renkaassa”. Virkkaa tämän ympäri vielä ylä- ja alapuolelle kerrokset ks:ta, tilkkujen välisiin kohtiin 1-2 puolip, jotta lopputulos olisi tasaisempi.

 


Voit päättää jatkatko seuraavaksi kassin yläosaa vai alaosaa.

 

Yläosa:

Virkkaa yläreunaan (tilkkuringin ympäri) ensin kerros puolip:tä ja seuraavaksi samalla langalla 3:n p:ään sarjoja + 2 kjs ja hyppää yli 2 s:aa. Seuraava kerros myös 3:n p:ään sarjoja, jokaiseen kjs-välikköön 3 p + 1 kjs ja hyppää seuraavaan kjs-välikköön. Toista kerros loppuun. Virkkaa vielä samalla värillä ensin kerros ks:ta, sitten ps:ta.

Virkkaa kaikilla kolmella langalla (paksulla koukulla) sopivan mittainen kjs-pätkä kassin nyöriksi. Solmi päät ja pujottele yläosan rei’istä.


 

Alaosa:

*Huomioi, että hyppää aina kerrokselta toiselle suoraan ilman varsinaista aloituskohtaa (joka muuten jää helposti näkyviin).

Jatka tilkkuringin alapuolelle niin monta p-kerrosta kuin haluat, tässä valkoisella 8 krs:ta. Sitten värinvaihto ja ensin toisella värillä 3 krs:ta puolip:tä ja sama toisella värillä. Tästä eteenpäin valkoisella loppuun asti puolip:tä.

Käännä kassi nurin päin ja virkkaa alaosan sauma kiinni ps:lla.

 

Hihna:

Virkkaa sopivan pitkä kjs-pätkä. Virkkaa sen molemmille sivuille takaisinpäin ks:ta. Vaihda väriä ja virkkaa molemmille sivuille puolip:tä. Virkkaa vielä koko hihnan ympäri ps:ta. Kiinnitä hihna kassin yläreunaan.

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti